Hårfärger utan henna & Hårmascaror från K pour Karité


Ņh, tänk om man hade så tjockt och vackert hår som modellen här ovan! Nåja… Detta blogginlägg handlar om nyheter i shoppen. Denna gång vill jag lägga fokus på företaget bakom nyheterna och inte produkterna i sig.

K pour Karité arbetar med människorättigheter och rättvis handel. Detta innebär att de som tillverkar produkterna har skäliga löner och arbetsförhållanden samt kunna vara fackligt anknutna. Deras huvudingrediens sheasmör (karité på franska) odlas av ett kvinnocooperativ i Burkina Faso. De arbetar med och handlar råvaror av småbönder samt lär ut ekologisk odling och miljövänliga tillverkningsprocesser. På detta vis kan småföretag utvecklas och folket blir rikare på värdefull kunskap. Det värmer mig alltid lite extra om hjärtat när jag tar in nya produkter i denna anda, precis som Tadé och i+m naturkosmetik.

Först ut har vi ekologiska hårfärger helt utan henna. Dessa är 100% naturliga och med växtbaserade färgpigment. Färgen är färdigblandad i en tub och ska vid användning blandas ut med kallt vatten. Ett vårdande hårbalsam medföljer. Likt andra ekologiska hårfärger går det alltså inte att få ljusare hårfärg. K pour Karités hårfärger utan henna täcker dessvärre grått hår ganska dåligt. Förutom färgresultatet (på icke grått hår) får man garanterat glansigt och friskt hår. Resultatet håller i 6-8 veckor.

Sedan har vi deras spännande hårmascaror. Det är en tub med hårfärg och en borste som man enkelt och snabbt kan dölja gråa hårstrån eller slinga håret med på bara några minuter. Torka med hårfön får snabbare intorkning och borsta håret för ett naturligt resultat. Färgen håller tills nästa hårtvätt!


2 tankar på “Hårfärger utan henna & Hårmascaror från K pour Karité

Lämna en kommentar