Frasiga, vegan och glutenfria våfflor


Dessa vegan och glutenfria våfflor är supergoda! Lägg på galler så håller de sig riktigt frasiga! Smeten håller även till nästa dag vid förvaring i kylskåp.

våffla

2,75 dl majstärkelse (ex. maizena)
1,25 dl bovetemjöl
1 msk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin (Carlhamns)
3 dl havremjölk

Till detta kan man mixa en god raw vaniljsås med hallon som tillbehör.

2 st ekologiska bananer (mogna, ej grön)
1 krm ekologisk mald vanilj (ej vanillinsocker!)
1-2 skvättar havremjölk (till den rinnighet som önskas)
3 stora tsk ekologisk virgin kokosolja
1 tsk solroslecitin*

*inget måste, men skippas denna kan man bara ha lite mjölk i, en skvätt. Solroslecitinet gör såsen krämigare.

Låt såsen få vila en stund i kylskåp för att tjockna. Kokosoljan stelnar och gör såsen mindre rinnig.

Annonser

8 thoughts on “Frasiga, vegan och glutenfria våfflor

  1. Åh, låter mumsigt måste testas!:-) Ska prova att byta ut havremjölken bara. Jag hör till den lilla skara av glutenintoleranta som inte heller tål havre…
    Måste också passa på och säga att jag gillar webshoppens paketlösningar med sina roliga namn. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s